Blijf je zitten waar je zit of kom je in beweging? De keuze ligt bij jou.

De baan die je nu hebt, geeft je niet meer datgene wat je nodig hebt om het werk met plezier te doen. Je vraagt je mogelijk af of je dit werk wilt blijven doen tot aan je pensioengerechtigde leeftijd. Als dat niet het geval is, dan is de vraag wat je dan wilt en hoe je dat aanpakt.

Hoe ziet een loopbaantraject eruit?

Het aantal gesprekken en de lengte van het traject wordt in overleg met jouĀ  bepaald, omdat jouw hulpvraag het uitgangspunt is voor het loopbaantraject. Het is belangrijk om bepaalde aspecten in kaart te brengen, zodat je helder krijgt wat je wil ten aanzien van werk. Je kunt hierbij bijvoorbeeld denken aan:

  • Wat heb ik tot nu zelf gedaan om erachter te komen wat ik wil?
  • Wat heeft de keuze bepaald voor mijn huidige baan?
  • Wie ben ik?
  • Wat zijn mijn kwaliteiten?
  • En welke waarden zijn voor mij belangrijk in mijn werk?

Deze lijst kan uitgebreid worden, afhankelijk wat nodig is voor u.

 

Wat is het resultaat van het traject?

Aan het eind van het traject heb je duidelijk welke vervolgstappen je kunt zetten of achterwege kunt laten. Soms wordt duidelijk dat het werk dat je nu doet veel meer bij je past of met aanpassingen weer zo ingericht kan worden dat je met meer plezier naar je werk gaat. Ook is het mogelijk dat het nu niet de tijd is om stappen te zetten, maar heb je wel voldoende handvatten om in de toekomst in kaart te brengen welke richting opdat moment goed voor je is.